Hlavní obsah

Dvanáctiletý školák znásilnil sestru a čeká s ní dítě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Zcela výjimečný případ z Klatovska zaměstnává již několik měsíců psychiatry, policisty a sociální pracovníky. Jedná se o případ sourozenců, kteří spolu měli loni na jaře pohlavní styk. Až se dítě narodí, bude jen o třináct let mladší než jeho otec. To však není jediná zvláštnost. Budoucí sedmnáctiletá matka je sestrou nastávajícího otce.

Článek

Dívka nejprve tvrdila, že ji znásilnil neznámý muž, později přiznala, že ji k souloži přinutil vlastní bratr. S ním také přitom otěhotněla. "Policie případ odložila pro nízký věk pachatele," potvrdila v pondělí na dotaz Práva klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Chlapec mezi nejmladšími otci v Česku

Bližší podrobnosti však s ohledem na charakter případu nesdělila. "Jde o velmi citlivou záležitost. Už tak má rodina starostí víc než dost," vysvětlila státní zástupkyně. Školáka za znásilnění trest mine. Naopak se bude připravovat na roli patrně nejmladšího otce v České republice.

Dívka své těhotenství i okolnosti , které tomu předcházely, tajila zpočátku i před rodiči. Později přišla s verzí, že ji znásilnil neznámý muž. Podle jejího tvrzení ji nejprve vtáhl do auta. Prý se všemožně bránila ale i přes odpor došlo k pohlavnímu styku.

Viděl soulož v televizi a chtěl to vyzkoušet

"Pachatele nám popsala a my jsme zahájili intenzivní pátrání. Když jsme se ani po několika měsících nedostali k žádné jiné stopě, odebrali jsme vzorky DNA od jejího otce, strýce i bratra. Analýza jasně prokázala, že otcem dítěte je její bratr," uvedl zdroj obeznámený s případem. Hoch se také přiznal. Řekl, že viděl v televizi scénu, jak dva souloží a chtěl si to vyzkoušet. Sestra se prý bránila, škrábala ho a nakonec podlehla.

Dítě by se mělo narodit už příští měsíc. Jak asi bude taková rodina fungovat? To nedokáží odhadnout ani odborníci. "Už několikrát během své praxe jsem řešil případy, kdy příbuzní spolu měli dítě. Ale ještě nikdy jsem se nesetkal s tak mladým otcem. Těžko si dokážu představit, jak to bude klapat," reagoval na případ domažlický sexuolog a psychiatr Viliam Janáč. Podle něho bude záležet na rodičce, jak se změní její vztah k bratrovi, který se stane zároveň otcem jejího dítěte.

"To je těžké předjímat. Dovolím si ale tvrdit, že ten kluk jako otec nebude psychicky fungovat. Jeho role otce tady bude bezesporu chybět. Možná bude i tajená nebo kamuflovaná před dítětem,"pokračoval Janáč. Nejvhodnější řešení by podle Janáče bylo, aby se role matky s otcem ujali rodiče sourozenců. "Pokud budou rozumní, tak to mohou nějak ukočírovat," uzavřel Janáč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám