Hlavní obsah

Lupič při úprku poztrácel peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidem jdoucím v pátek navečer po Vinohradské ulici v Praze se naskytla nevídaná podívaná. Po chodníku pádil asi pětadvacetiletý mladík s pistolí v ruce a cestou od něj odlétávaly bankovky. Než se ztratil v davu, poztrácel tak část lupu, který krátce předtím získal v nedaleké trafice.

Článek

"Dosud neznámý mladík vběhl do prodejny s tabákem v Praze 2. Přeskočil prodejní pult a namířil na prodavačku pistoli. Na šokovanou ženu zakřičel, aby otevřela pokladnu. Poté mladík o překot rval papírové bankovky z pokladny a mezitím prodavačka využila jeho nepozornosti a spustila poplach, aniž si toho dotyčný všiml," sdělila v sobotu mluvčí pražské policie Iva Knolová a pokračovala: "Než stačil vybrat všechny bankovky, vyrušil jej příchod další osoby."

Do obchodu totiž vstoupila zákaznice. Když uviděla prchajícího lupiče, pokusila se jej zadržet. Pachatel však opět vytáhl zbraň, kterou zřejmě neváhal použít, protože začal vyhrožovat, že ji zabije. Nakonec zmizel, aniž by někoho zranil.

Stačil uloupit 15 tisíc

"Majitel prodejny přišel o 15 tisíc korun," dodala Knolová s tím, že policisté po lupiči pátrají. Jedná se o muže asi 180 centimetrů vysokého, sportovní postavy. Česky hovořící mladík měl kulatý opálený obličej, krátké vlasy ostříhané na ježka, na očích tmavé sluneční brýle bez obrouček a na hlavě světle béžový klobouček. Na sobě měl oblečenou sportovní světlou bundu, dlouhé kalhoty a přes rameno si nesl menší světlý batůžek přehozený přes rameno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám