Hlavní obsah

Muž zemřel v kabině převráceného jeřábu

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Čtyřicetiletý muž zemřel v pátek odpoledne v kabině jeřábu, který se kolem jedné hodiny převrátil v silážní jámě bývalého zemědělského areálu v Kurdějově na Břeclavsku. Muž z autojeřábem rozebíral panely kolem silážní jámy. Neštěstí nepřežil.

Článek

Muž s jeřábem trhal panely ze dna a krajů zrušené silážní jámy. S dvacetitunovým jeřábem na podvozku Tatra 148 se postavil poblíž kraje jámy, což se mu stalo osudné. Při otáčení ramene jeřábu s panelem na vysunutém ramenu se stroj převrátil a opřel se o betonový val právě kabinou.

K vyproštění muži z kabiny bylo potřeba přivolat další jeřáb. Záchranáři se celou dobu snažili udržet muže při životě. Po dvacetiminutovém oživování však svoji snahu vzdali. Sedmatřicetiletý muž zemřel zřejmě na rozsáhlá vnitřní zranění, způsobená tlakem zničené kabiny.

"Příčiny nehody jeřábu vyšetřujeme, žádné podrobnosti nelze zatím sdělit." konstatoval operační důstojník břeclavské policie. Více nemohli říci ani zasahující policisté a přivolaný vyšetřovatel.

"Kontrola jeřábu bude možná až po jeho opětovném postavení na kola," řekl zasahující policista. K tomu účelu musela přijet těžká technika hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám