Hlavní obsah

Na pražském Proseku řádí nebezpečný pedofil

PRAHA

Pražská policie ve čtvrtek varovala před pedofilem, který od podzimu na Proseku zneužil či znásilnil čtyři děti. Své oběti sleduje až do jejich domu. Násilníkovi je přitom jedno, zda jde o dívku či chlapce.

Článek

"Ve dvou případech se jedná o trestný čin pohlavního zneužívání, třetí skutek kriminalisté kvalifikovali jako znásilnění ve stadiu pokusu a ve čtvrtém se pachatel dopustil dokonaného trestného činu znásilnění," sdělil Tomáš Hulan z pražské policie.

Pedofil si vždy vytipovává nezletilé děti, lhostejno, zda jde o dívku či chlapce. Podle stejného scénáře oběť vždy sleduje až do domu, do kterého vchází. Tam ji pak sexuálně zneužije.

O znásilnění osmiletého chlapce, které se na Proseku odehrálo loni 3. října, informovala 28. listopadu Česká televize v pátrací relaci Na stopě. Pachatel sledoval chlapce cestou ze školy, šel s ním až do domu, kde ho na chodbě znásilnil. Policejní mluvčí Jiří Vokuš tehdy uvedl, že chlapec utrpěl šok, zraněn nebyl.

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po muži ve věku 35 až 40 let. Je 170 až 180 centimetrů vysoký, má tmavé vlasy, modré oči. V obličeji je bledý a mírně zarostlý. Pedofil chodí oblečen v monterkové kombinéze modré barvy, která je prošívaná a s černými trojúhelníky, na hlavě nosí kšiltovku tmavé barvy (pravděpodobně hnědou), na nohou sportovní obuv, někdy mívá přes monterkovou kombinézu, která je mírně zašpiněná, i světlou mikinu bez kapuce.

"Jakékoliv informace k osobě hledaného mohou občané sdělit na telefonní čísla 974 826 470, 974 826 539, 731 553 156, nebo na linku tísňového volání," dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám