Hlavní obsah

Vyhazovač v baru zabil fackou hosta

Právo, pab
PLZEŇ

Možná i několik let za mřížemi bude stát šestatřicetiletého vyhazovače ze striptýzového baru Pamela v Plzni facka, kterou chtěl na sklonku loňského roku umravnit jednoho z hostů podniku. Devětadvacetiletý Ukrajinec po obdrženém úderu zůstal v komatu a za několik dní zemřel v nemocnici.

Článek

Zaměstnance ochranky policisté obvinili z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za což ho soud může v případě prokázání viny poslat až na osm let do vězení.

"Obviněný muž je podezřelý, že udeřil hosta do obličeje, ten spadl zády na zem a uhodil se do hlavy. Způsobil si zranění, kterému v nemocnici později podlehl," řekla ve středu Právu Jaroslava Krocová ze Služby kriminální policie a vyšetřování Západočeské policejní správy.

Původně zatkli jiného muže

Dostat se k viníkovi ale nebylo pro kriminalisty jednoduchou záležitostí. Ten se totiž snažil nejprve shodit vinu na jiného hosta podniku a blafoval tak dokonale, že vyšetřovatelé chtěli původně obvinit ze smrti cizince jeho krajana, se kterým v baru slavili narozeniny. Dokonce ho zavřeli v policejní cele a chystali se zahájit trestní stíhání za pokusu vraždy.

"Z prvotních výslechů ochranky a dalších zaměstnanců podniku se měl incident odehrát právě mezi těmi dvěma Ukrajinci. Svědci hovořili o tom, že jeden toho druhého chytil za hlavu a mlátil mu s ní o zeď," řekl zdroj obeznámený s případem. Zvrat ve vyšetřování nastal po provedené pitvě.

"Soudní patolog řekl, že charakter zranění poškozeného neodpovídá způsobu napadení, který svědci popisovali," doplnil zdroj. Původně podezřelého Ukrajince pak státní zástupce propustil na svobodu a dal pokyn k zahájení trestního stíhání vyhazovače z baru.

Právo se pokusilo během středy kontaktovat provozovatele baru, aby se k celému incidentu vyjádřil. Nebyl ale k zastižení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám