Hlavní obsah

Manželku prý zabil, protože se včas neoblékla k lékaři

Právo, kg
BRNO

Se sklopenou hlavou stanul ve středu před senátem Krajského soudu v Brně 23letý Miroslav Dudáš z Nového Přerova na Břeclavsku, který čelí obžalobě za brutální vraždu své stejně staré manželky. K smrti ženy došlo loni v srpnu v jejich rodinném domku. Podle obžaloby muž rozbil ženě hlavu o zem proto, že nebyla včas připravená a oblečená k lékaři, kam ji chtěl na její přání odvézt.

Článek

"Obžalovaný 7. srpna odjel ze zaměstnání ve vinařství v Mikulově domů, protože měl odvézt svoji manželku k lékaři. Žena nebyla oblečená a manželé se začali hádat. Při hádce muž ženu napadl a tupými údery hlavou o podlahu ji usmrtil. Pak jí na hlavu nasadil igelitový sáček a zavolal lékaře," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Vladimíra Novotná.

Dudáš však obžalobu odmítá jako smyšlenou a uvedl, že manželku nenapadl a nic jí neudělal. Její smrt má podle něj na svědomí někdo jiný, kdo ji zabil ještě před jeho příjezdem. "Našel jsem ji s pytlem na hlavě a já na její smrti nemám žádný podíl. Naopak jsem volal lékaře, abych jí pomohl zachránit," tvrdil od zadržení Dudáš.

Důkazy, které policisté nashromáždili proti němu, však hovoří o opaku a podle nich obžalovaný naopak po vraždě ještě uklízel stopy. Mezi důkazy jsou i stopy, které ukazují, že Dudáš zametal stopy a použil k tomu i smeták. Krev zabité ženy se totiž našla jak na násadě u smetáku, tak i v jeho štětinách, kde byly i její vlasy.

Před soudem budou vypovídat ještě znalci a po té soudci rozhodnout o vině obžalovaného muže. Pokud mu vinu prokáží, mohou ho poslat do věznice na 10 až 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám