Hlavní obsah

Tragický požár způsobila nedbalost, zemřely tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Nedbalost při používání tepelného spotřebiče způsobila podle vyšetřovatelů a znalců 30. listopadu tragický požár statku v Jakubovicích na Orlickoústecku. Při požáru zemřely tři děti ve věku do 6 let a jejich matka.

Článek

Při používání infrazářiče nebyla podle vyšetřovatelů dodržena bezpečná vzdálenost od hořlavých materiálů. Infrazářič byl umístěn v blízkosti obývací stěny, textilií a koberce, které se postupně vzňaly.

Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek. Požár byl hasičům ohlášen po šesté hodině v podvečer. Hasiči na místě zjistili, že hoří v obývacím pokoji v přízemí a uvnitř nalezli čtyři osoby. [celá zpráva]

"Hasiči je vynesli a začali s jejich oživováním. Na místo se dostavily i tři vozidla zdravotnické záchranné služby. I přes okamžitou pomoc všechny čtyři osoby na místě zemřely," uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Požár nebyl velkého rozsahu, hasičům se ho podařilo dostat pod kontrolu poměrně rychle. Škoda byla stanovena na 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám