Hlavní obsah

Případ brutální vraždy dvou bezdomovců skončil u ledu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Brutální vražda dvou bezdomovců, která loni v dubnu otřásla Plzní, se zřejmě zařadí mezi kriminalistické pomníčky. Policisté po tři čtvrtě roku trvajícím prověřování případ odložili, a tím ho poslali k ledu.

Článek

"Nepodařilo se zjistit skutečnosti, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě," řekla v úterý Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthálová. Oživit vyšetřování by mohly nové poznatky, který by vyplynuly například z prověřování jiných kriminálních případů.

Dva bezdomovce ubil, třetího zachránili lékaři

Neznámý vrah napadl trojici bezdomovců v noci z 11. na 12. dubna v areálu bývalého výstaviště. Dva z nich ubil na místě, třetímu zlámal kosti a lékaři ho dávali několik týdnů dohromady. Bezvládná těla ležela za plechovou hradbou asi deset metrů od řeky Mže, kde v přístřešcích zimovali.

"Ten večer jsem se opilý vracel zpátky do přístřešku. Z takového menšího srázu mi po trávě uklouzly nohy. Zůstal jsem tam ležet a chrápal až do rána. Na nic se z noci nepamatuju. Když jsem se probudil, všechno mě bolelo. Nebyl jsem schopný se vůbec postavit, nohu jsem měl nateklou, roztrhlý obličej a nemohl jsem pořádně popadnout dech. Bylo mi jasný, že mě někdo zmlátil. To mi ještě museli sundat boty, protože jsem byl bos," vybavoval si muž, který masakr přežil. Půl hodiny mu trvalo, než dopajdal k přístřešku, který byl vzdálený asi sto metrů.

"Bylo mi divné, že kamarádi mají zbouraný stan. Říkal jsem si, že asi zase byli ožralí a strhli ho. Pak mě zarazilo, že tak divně leží na sobě. Když jsem se přiblížil, lekl jsem se těch jejich výrazů. Kolem nich bylo všude plno krve. Leželi na hromadě jak nějaký ubitý zvířata. Divil jsem se, že je rovnou nehodili do řeky. Oslovil jsem je, ale nikdo neodpovídal. Tak jsem poznal, že jsou mrtví. Neměl jsem jak zavolat policajty. Třásla se mnou zimnice. Nohy mě šíleně bolely, tak jsem si lehl na chvilku do spacáku. Pak mě vzbudil kamarád s přítelkyní, kteří zavolali pomoc," uzavřel muž přezdívaný Borůvka.

Policie: nebyl to souboj bezdomovců

Policisté definitivně vyloučili, že by vraždil některý z bezdomovců. To byla jedna z vyšetřovacích verzí. Kriminalisté se totiž zpočátku domnívali, že by mohlo jít o vyřizování účtů související s bojem o teritorium. Je to totiž velmi výhodné místo, které policie nekontroluje a je odtud jen pár kroků k supermarketu Kaufland, kde se bezdomovci přes den obvykle shromažďují.

"Žádné takové poznatky jsme ale nezjistili. Vyšetřování se potom začalo ubírat jiným směrem. Dopátrali jsme se k určitému scénáři, kdo a jak vraždy mohl spáchat, ale ve finále nám pro usvědčení pachatele chyběly důkazy," uvedl zdroj obeznámený s případem.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah ubil v Plzni dva bezdomovce

V Plzni v noci na středu neznámý vrah utloukl k smrti dva bezdomovce a třetího těžce zranil. Mrtvá těla a zraněného muže objevili lidé ve středu dopoledne...

Bezdomovce možná ubil jejich zraněný kamarád

Brutální vražda dvou bezdomovců, jejichž těla ve středu dopoledne našli lidé v arálu bývalého výstaviště Plzni, nebyla dílem žádné party, která tyto skupiny...

Bezdomovec: Kamarádi leželi jak ubitá zvířata

Mrtvé dva kamarády má stále před očima 53letý bezdomovec, kterého od násilné smrti zachránila možná náhoda. Policisté ho minulou středu našli těžce zraněného...

Výběr článků

Načítám