Hlavní obsah

Na Chomutovsku se zřítil dům, jeden mrtvý

Právo, Novinky, ČTK, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VEJPRTY

Ve Vejprtech na Chomutovsku se v úterý zřítila část bývalé továrny. V troskách zahynul asi dvacetiletý muž. Informovala o tom vejprtská starostka Jitka Gavdunová. Záchranáři zatím neví, zda pod troskami neleží další lidé.

Článek

"Jedná se o objekt bývalé továrny Tosta, více informací zatím nemáme," řekla Novinkám mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Totožnost mrtvého muže policie zná, teď zjišťuje datum jeho narození. "Nevíme, zda uvnitř objektu nejsou další lidé, na místě je těžká technika. V součinnosti s radnicí hledáme i současného vlastníka domu, škodu tak zatím nelze vyčíslit," doplnila.

Na zřícený objekt má podle Pivkové zástavní právo banka, dříve patřil soukromým majitelům.

Gavdunová uvedla, že majitelé se o objekt nestarali. Město se v minulých letech marně pokoušelo najít peníze na jeho údržbu. "Před 17 lety to bylo učiliště opravené nákladem 20 milionů korun. Pak jej zrušili a takhle to dopadlo. Snad tisíckrát město majitele upozorňovalo na havarijní stav objektu," dodala.

Z továrny zmizely minulý týden nosníky

Minuly týden nepřizpůsobiví obyvatelé města začali odstraňovat kovové nosníky z objektu a tím pravděpodobně narušili statiku budovy, která se následně zřítila.

"Dům byl zdevastovaný. Lidé z něj odnesli vše, co se dalo prodat ve sběrně včetně železných nosníků. "Zbyly tak jen zdi, které nejspíš nevydržely déšť a větrné počasí uplynulých dnů," uvedla mluvčí.

Není zatím jasné, jestli mladík, který při nehodě zahynul, byl náhodný chodec nebo přišel o život při pokusu přivlastnit si materiál z areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám