Hlavní obsah

Kamión s auty najel do domku na Královéhradecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LÍPA

Kamión najel v noci na čtvrtek v Lípě na Královéhradecku do rodinného domku a vážně ho poškodil. Řidič a jeho spolujezdec utrpěli lehká zranění. Obyvatelce domu, která byla v době nehody v druhé polovině objektu, se nic nastalo.

Článek

Nehodu podle policie zavinil smyk kamiónu na zledovatělé silnici. Ten přerazil plot a proboural až do obývacího pokoje v přízemí rodinného domku.

K havárii došlo zhruba o půl druhé v noci. "V domě byli dva lidé, naštěstí v zadní části domu, takže se jim nic nestalo. Zničeny jsou dvě patra, statik se zatím moc nevyjádřil, ale jak jsem se díval, tak praskliny jdou až do základů. Před asi osmi lety jsme rekonstruovali, vše bylo nové - plastová okna, střecha," řekl Právu majitel domu Libor Bydžovský.

Rodina naštěstí má kam ze zničeného domu jít, navíc pomoc při úklidových pracích hned nabídli sousedé. "Jsme dobrá vesnice," dodal Bydžovský. Při nehodě nebyl nikdo v domě zraněn, ve zdraví vyvázla i dvoučlenná posádka kamiónu. Policie odhadla škodu na 6,2 miliónu korun.

"Osmadvacetiletý řidič vozu Scania s přívěsem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na zledovatělém povrchu vozovky dostal s vozidlem smyk. Následně vyjel mimo silnici, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a do oplocení a zdiva rodinného domu," uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno, zjištěna a uplatněna nebyla jako příčina dopravní nehody ani technická závada. Škoda na domě je odhadnuta na milión korun, na sloupu veřejného osvětlení dvacet tisíc. Zbylou část škody tvoří hodnota zničeného nákladu a škody na nákladním automobilu s návěsem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám