Hlavní obsah

Tělocvikáře zbil otec pokáraného žáka

HRADEC KRÁLOVÉ

Dva muži napadli při vyučování sedmapadesátiletého učitele základní školy v Hradci Králové Miroslava Jerieho za to, že pokáral syna jednoho z nich. V pátek o tom informovaly o tom televize Prima a Nova. Napadený tělocvikář utrpěl vážná zranění v obličeji, má zlomený nos, kůstku pod okem a špatně chodí. Léčba středně těžkého poranění může trvat týdny až měsíce.

Článek

"Byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví," řekl Primě královéhradecký komisař Rostislav Nesl. Televize uvedla, že za napadení učitele hrozí útočníkům až dvouleté vězení. Učitel podal na pachatele trestní oznámení.

Jerie uvedl, že žáka šesté třídy "ukázňoval jako každého jiného". Žákovi se to ale nelíbilo, a proto utekl domů k rodičům. Za zhruba půl hodiny zaklepali na dveře třídy dva muži s tím, že s učitelem chtějí mluvit na chodbě. "Nejdříve mě napadli ručně, především do obličeje, a pak, když už jsem upadl na zem, tak do mě kopali i na zemi," popsal incident učitel. Spolužáci podle Primy tvrdí, že žák patří mezi problémové a je "drzý".

Matka dítěte podle Novy tvrdí, že učitel jejího syna bil, a proto podala trestní oznámení na tělocvikáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám