Hlavní obsah

Muž podezřelý z poštovních loupeží dopaden

Se zbraní v ruce podle policie přepadl šestadvacetiletý muž z Bohumína na Karvinsku dvě pošty a jednu sázkovou kancelář. Kriminalisté jej v těchto dnech dopadli nedaleko jeho bytu. K zločinům se přiznal. Potvrdil to mluvčí severomoravské policie.

Článek

I když jako lupič nebyl úspěšný, lup si odnesl jen z jednoho přepadení. Nyní ve v policejní cele čeká, zda ně něj soud uvalí vazbu.

Poprvé loupil koncem října ve Vendryni na Frýdecko-Místecku. Okolo poledne vstoupil do budovy tamní pošty. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval úřednici za přepážkou vydání peněz. Na ženu mířil a křičel "Dej mi prachy". "Žena ustoupila do zadní části pošty. Toho se lupič zalekl a utekl s prázdnou," řekla policistka.

Dodala, že o několik hodin později loupil znovu. "Peníze zřejmě potřeboval velmi naléhavě. Do Bohumína na Karvinsku přijel autem s ukradenými poznávacími značkami," doplnila mluvčí s tím, že asi patnáct minut před šestnáctou hodinou vešel na poštu. Vše se odehrálo podle stejného scénáře. Změnou byla jen v tom, že přepadená úřednice neutekla, ale zapnula alarm. I v tomto případě lupič utekl s prázdnou.

Dvojí neúspěch jej neodradil od další loupeže. O dva dny později přepadl v Ostravě-Přívoze sázkovou kancelář. Tam byl úspěšný a pracovnice kanceláře mu po hrozbou namířené pistole vydala téměř 50.000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám