Hlavní obsah

Vlak smetl kočárek s dvouletou holčičkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Mezinárodní rychlík v Hrušovanech u Brna v noci na středu zachytil a odhodil kočárek s dvouletou holčičkou, když její matka přecházela koleje v místě, kde je to zakázáno. Dítě přežilo, je ale vážně zraněno. Jeho stav je stabilizovaný.

Článek

Neštěstí se stalo ve 21:00. Dvaatřicetiletá žena se svou dcerkou vystoupila z vlaku a vydala se směrem domů. Cestu si zkrátila přes koleje ve chvíli, kdy jel kolem rychlík.

Strojvedoucí stačil jen zahoukat a zmáčknout rychlobrzdu. Vlak však zastavit nestihl. Jeho lokomotiva zachytila a odhodila kočárek, uvedl mluvčí. Dítě má zlomeniny.

"Pokud se nehoda skutečně odehrála, jak uvádí policie, lze říci, že dítě mělo značnou dávku vánočního štěstí. Po střetu s vlakem mohlo totiž dopadnout mnohem hůře," uvedla mluvčí brněnské fakultní nemocnice Anna Nesvadbová.

Matka, která vyvázla bez zranění, je podezřelá z ublížení na zdraví spáchaného z nedbalosti, za což jí hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám