Hlavní obsah

Muž za šíření drogové diety souzen nebude, je blázen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Muž vystupující pod jménem Dalimil Dobrota, který prostřednictvím internetu propagoval drogovou dietu a rozšiřoval i návody na výrobu pervitinu, souzen nebude. Policisté sice jeho totožnost odhalili, ale psychologové později zjistili, že trpí závažnou duševní chorobou. Řekl to šéf ostravských kriminalistů Tomáš Landsfeld.

Článek

Dalimil Dobrota na internetu tvrdil, že držením takzvané pervitinové diety, kdy se nic nejí a jen se užívají narkotika, člověk zaručeně zhubne. Navíc zájemcům posílal i návod, jak si doma v kuchyni pervitin uvařit.

Policisté si nechali udělat právní rozbor a zjistili, že jde o trestný čin šíření toxikomanie. Začali po totožnosti autora návodu pátrat a byli úspěšní. "Stíhat jsme jej mohli. Pak jsme ale zjistili, že to je blázen. Proto bylo trestní stíhání zastaveno," řekl šéf ostravského týmu Toxi Jiří Kopeček. Dodal, že muž například dvě hodiny sledoval, jak mu policisté odvrtávají bezpečnostní zámek, aby se dostali do jeho bytu na domovní prohlídku.

"Seděl dvě hodiny za dveřmi a koukal, co se děje. Volali jsme mu na mobil a zvonili. Nechtěl otevřít. Vůbec neměl představu, kdo a proč do bytu jde," dodal Kopeček.

Dobrotův návod veřejně dostupný na internetu šokoval odborníky. "Toto je doopravdy nejrychlejší způsob, jak se dostat do hrobu," řekla už dříve televizi Nova Olga Mengerová z Institutu klinické a experimentální medicíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám