Hlavní obsah

Hořící kamión blokoval dálnici D2

Právo, Novinky, pno, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Velké problémy čekaly v pátek dopoledne na řidiče jedoucí z Brna na Bratislavu po dálnici D2. Hořící kamión blokoval provoz na 58. kilometru u Lanžhota na Břeclavsku. Nákladní auto ze Slovenska začalo z neznámých důvodů hořet v půl desáté.

Článek

Řidič kamiónu stál v koloně dalších vozidel. Před půl desátou dopoledne situace umožnila posunout se v koloně a nastartoval motor. Prakticky vzápětí vyšlehly plameny. Řidič chytil hasící přístroj, který ale selhal a kamión vzplál.

Zatímco se muž marně zkoušel porazit sílící požár, jezdili kolem něj auta bez povšimnutí a stejně se zachovali i další řidiči, čekající v koloně. Teprve přivolaní hasiči z Břeclavi kamión uhasili. Shořela kabina a část návěsu.

Při požáru byl lehce zraněn řidič zasaženého kamiónu, který se snažil plameny uhasit. Do jedenácti byla dálnice ve směru na Bratislavu úplně zablokovaná, od jedenácti byl v provozu  pouze levý jízdní pruh. Na místě se při požáru vytvořila přibližně desetikilometrová kolona automobilů.

V kritickém úseku policie odklonila dopravu na víc jak hodinu a půl. Kamión hořel nedaleko hraničního přechodu Břeclav - Brodské, který patří k nejvytíženějším přejezdům na česko-slovenské hranici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám