Hlavní obsah

Žebráci napadli hlídku strážníků

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Skupinka deseti bezdomovců se psy napadla ve čtvrtek v centru Ostravy městské strážníky. Ti se snažili žebráky přimět, aby odešli a místo, kde se zdržovali, uklidili. Ostravští radní se chystají zakázat žebrání v centru města.

Článek

"Pozornost hlídky upoutala skupinka deseti osob zanedbaného vzhledu s několika psy. Místo, na kterém se osoby zdržovaly, bylo silně znečištěné od zbytků jídla a močením psů," uvedla mluvčí městské policie Vladimíra Kejdová.

Incident se odehrál v památkové zóně na křižovatce ulic Zámecká a Puchmajerova. Když strážníci žebráky vyzvali, aby místo uklidili a přestali obtěžovat kolemjdoucí, došlo k hádce a jeden ze psů zaútočil na strážníka. "Snažil se jej kousnout do nohy. Protože byl útočící pes přivázán provazem k dalšímu psovi, který neustále vrčel a štěkal, hrozilo nebezpečí napadení strážníka i z jeho strany a bylo nutno použít donucovací prostředky," uvedla Kejdová s tím, že strážník psa udeřil tonfou.

Agresivní žebrák byl zatčen

Pětadvacetiletý majitel psa začal vyhrožovat, že na strážníky poštve psy. Na místo byla přivolaná i státní policie, která agresivního žebráka zatkla a hrozí mu mimo jiné obvinění z útoku na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám