Hlavní obsah

Rodiče i přítel chtějí Zelenku navštívit ve vazbě

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

V nejbližších dnech se s Petrem Zelenkou, obviněným v případu heparinových vražd patrně setkají rodiče a pravděpodobně i jeho přítel. Právu to potvrdil jeho advokát Jan Herout.

Článek

Podle Herouta zatím neproběhlo odborné zkoumání případné poruchy Zelenkovy osobnosti. "Mělo by to ale být brzy, termín však dosud není dán," řekl advokát. Zatím se prý ani nemluvilo o možné rekonstrukci případu, o jehož konání však Jan Herout spíše pochybuje. "Nenapadá mě, co by se tam dalo rekonstruovat.

Mechanický způsob aplikace látky je dost dobře popsatelný slovně," řekl, ale přidal dovětek, že o této záležitosti s vyšetřovatelem dosud nemluvil. Jak ale přiznal, o návštěvu syna už projevili zájem rodiče.

"Orgány přípravného řízení již nemají důvod tuto návštěvu neumožnit. Obviněný má možnost si vyžádat navštívenku a asi k tomu v nejbližší době dojde," uvedl Zelenkův advokát. Jak přiznal, hovořil i s přítelem svého klienta, který je rovněž ochoten Petra ve vazební věznici navštívit. "Termín návštěvy však není v mojí kompetenci. Ten určuje věznice," zdůraznil Jan Herout.

Zda se Zelenkův přítel vrátil do Jihlavy, ale neuvedl. V jeho bydlišti včera na zvonění nikdo nereagoval. Na dotaz Práva, zda se Petr Zelenka zajímá o to, jak kauzu vnímá veřejnost, zda čte noviny a sleduje televizi, advokát odpověděl, že nemá dostatečný přehled. "On si uvědomuje výraznou závažnost svého činu. Ale jestli sleduje média, to opravdu nevím."

Reklama

Související články

TÉMA: Vraždy v havlíčkobrodské nemocnici

Během klidného víkendu na začátku listopadu 2006 zasáhla Českou republiku těžko uvěřitelná zpráva. Třicetiletý muž pracující jako zdravotní bratr zabil...

Výběr článků

Načítám