Hlavní obsah

Výbuch nádoby na páru zabil jednu ženu a další zranil

Právo, Novinky, vor, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V Husově ulici v Nejdku na Karlovarsku vybuchla v úterý odpoledne nádrž na páru. K neštěstí došlo v přízemí prádelny. V sutinách zemřela jedna žena, druhou odvezla sanitka do nemocnice. Několika lidem se podařilo včas z budovy utéct.

Článek

"Na místo jsme vyslali pět posádek. Ošetřovali jsme jednu zraněnou ženu, která byla následně převezena na oddělení ARO do karlovarské nemocnice. Na místě byla nalezena i druhá žena, bohužel bez známek života," uvedl pro Novinky.cz mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

Podle informací Práva výbuch usmrtil přibližně 35letou ženu, kterou při explozi zavalily traverzy. Zraněná žena utrpěla zlomeninu bérce, další vyšetření podstoupí v nemocnici.

Při neštěstí se několika lidem podařilo budovu včas opustit. Exploze rozbila okna v okolí. Podle svědků je vnitřek objektu poškozen, jsou v něm propadlé stropy a vyvalené zdi. Okna a části rámů výbuch vymrštil desítky metrů daleko.

Podle svědků bezprostředně po výbuchu z objektu prádelny vyběhli muž a čtyři ženy. "Seděla jsem v křesle, když jsem uslyšela strašnou ránu, jakoby někdo vedle domu odpálil nálož v lomu," popisovala Eva Kubernátová, která bydlí naproti objektu. "Vyběhly jsme se sousedkou před dům a viděly, jak z prádelny, z které se valil tmavý šedivý dým, vybíhají čtyři ženy a muž. Byli v šoku, neschopní jakkoliv komunikovat. Půjčili jsme jim alespoň bundy, protože vyběhli jen v tričkách," dodala sousedka.

"Ženy, co vyběhly, říkaly, že dvě kolegyně zůstaly uvnitř. Jednu prý slyšely, jak říkala, že nemůže hnout nohama. Tu druhou prý vůbec neslyšely, i když na ní volaly. Prý ji celou zavalil mandl," popisovala svědkyně.

"Ne, nechte nás prosím vás být," třásly se v šoku a plakaly vyděšené zaměstnankyně prádelny ještě hodinu po výbuchu. "Já tam byla pět minut před výbuchem. Je to strašné," odmítla ve velkém rozrušení hovořit s novináři také vedoucí prádelny. Záchranku přivolal podle svědků muž, který vyběhl z prádelny. "Romové, co bydlí hned naproti, ale běželi do domu zachraňovat ostatní ještě před příjezdem záchranky," pokračovala svědkyně událostí po výbuchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám