Hlavní obsah

Vysokoškolák prodával semena marihuany na internetu

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Rekordních 17 kg sušené marihuany zabavili v letošním roce kriminalisté v okolí Brna. Hodnota se odhaduje na téměř tři a půl miliónu korun. Kriminalisté také zadrželi 22letého vysokoškoláka, který prodával semena přes internet. Necelé tři roky nabízel na svých dvou internetových stránkách semena marihuany, která rozesílal jako internetový obchod zákazníkům.

Článek

"Letošní případy se oproti loňským lišily nejen v typech rostlin, ale také v množství. Všechny rostliny se pnuly do výšky okolo dvou metrů, některé byly slabé jako proutek, z jiných byly téměř keře," uvedl Aleš Mergental z policie pro Brno - venkov.

Marihuanu policisté zaznamenali na řadě míst Brněnska. Zabavené rostliny kriminalisté odváželi ve velkých pytlích na chemickou expertízu, která měla ukázat obsah THC v rostlinách. Tento údaj pak hraje velký význam při stíhání pachatelů.

Překvapením byl pro kriminalisty 22letý mladík, který si zřídil internetový obchod na prodej semen marihuany. Ten, kdo navštívil jeho stránky, si mohl pohodlně vybrat semínka podle fotografií jednotlivých vypěstovaných druhů, podle jejich podrobných popisů, co se pěstování, ale i chutě a účinků týká.

"Při zajištění tohoto obchodníka jsme zabavili dvě stě padesát semen. Muži z Rosic jsme prokázali necelých tři sta vyřízených objednávek, za něž inkasoval více než tři sta tisíc korun," popsal jeho dopadení kriminalista pracující na případu.

Vyšetřování ukázalo, že mladík si za vydělané peníze platil svá vysokoškolská studia a nabízel i jako doplňkové zboží různé drobné dárkové předměty s vyobrazenou marihuanou. Mezi jeho zákazníky patřili jak lidé z České republiky tak ze Slovenska. "Málokdo si uvědomuje, že i za samotné pěstování nebo za prodávání semen hrozí jednotlivým pachatelům až pět let vězení," doplnil Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám