Hlavní obsah

Žalobce zrušil stíhání dozorců za znásilnění prostitutky

– PLZEŇ
Právo, Patrik Biskup

Lépe se už může dýchat dvěma dozorcům z věznice v Plzni na Borech, kteří jsou vyšetřováni pro podezření, že si na pouliční prostituce násilím vynutili sex. Státní zástupce zrušil jejich trestní stíhání za znásilnění a policistům vzkázal, že obvinění nemají dostatečně podložené důkazy.

Článek

"Tak, jak policisté případ právně kvalifikovali, neodpovídá shromážděným důkazům. Dali jsme jim pokyn, aby celou věc důkladněji prověřili," řekla v pátek Právu plzeňská státní zástupkyně Antonie Zelená s tím, že není vyloučené, že chování dozorců bude posouzeno podle jiné právní kvalifikace a trestní stíhání se opět zahájí.

Za znásilnění hrozilo dozorcům až osm let ve vězení. Podle šéfky plzeňských vyšetřovatelů Hany Šindelářové zpochybnil dozorující státní zástupce věrohodnost výpovědi poškozené. "Žalobce dal za pravdu obhájcům obviněných, který ve stížnosti proti zahájení trestního stíhání argumentoval tím, že poškozená ne příliš věrohodně svědčila před soudem v jiné kauze," upřesnila Šindelářová.

Erotické finále povedeného večírku

Sex s prostitutkou měl být erotickou tečkou za velkým flámem obou dozorců. V sobotu 28. října nad ránem lovili lehké dívky na Domažlické třídě. Dvaadvacetiletou Lucii přinutili nastoupit do jejich vozidla pod záminkou předvedení ke zjištění totožnosti.

"Vydávali se za detektivy kriminální policie a Lucii, která u sebe neměla občanku, vyzvali, aby nasedla do vozidla a odjela s nimi na obvodní oddělení policie do Perlové ulice. Místo na policii ale skončili v bytě jednoho z dozorců. Tam nechali kněžku lásky nejprve vysvléci donaha a pak se na ní postupně vystřídali. Žena se snažila klást odpor, nakonec rezignovala a prosila je, aby ji nechali," řekl zdroj obeznámený s případem.

Po uspokojení ji muži posadili do auta a odvezli do centra města. Žena vše hned oznámila na policii. V bytě, kde mělo ke znásilnění dojít,  policie zajistila jako jeden z důkazů biologické stopy.

Po zrušení stíhání mají šanci získat zpět svou práci

Oba dozorce krátce po zahájení trestního stíhání propustil ředitel věznice Pavel Šefl do civilu. V pátek na dotaz Práva uvedl, že o zrušení obvinění oficiálně nic neví. "Oba se proti mému rozhodnutí odvolali ke Generálnímu ředitelství Vězeňské služby. Pokud má případ nový vývoj, může být k němu přihlédnuto v odvolacím řízení. Takže je teoreticky i možné, že je budu muset vzít zpátky do služby," dodal Šefl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám