Hlavní obsah

Nemocniční vrah změnil obhájce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Petr Zelenka, nejméně osminásobný vrah z havlíčkobrodské nemocnice, změnil v pátek svého advokáta. Vítězslava Menšíka nahradil Jan Herout, který dříve pracoval jako soudce i prokurátor. Ten se k případu dostal pravděpodobně na doporučení, s rodinou se dříve neznal.

Článek

"Soudil jsem i vraždy, ale musím říci, že je mnohem těžší takovou věc obhajovat než soudit," řekl v pátek Herout. Ten se v pátek setká již podruhé se svým klientem při policejním výslechu, který proběhne v Hradci Králové. Rodina obviněného muže si údajně nepřeje zveřejňovat jakékoli podrobnosti.

Rodina se omlouvá veřejnosti

"Požádali mě, abych veřejnosti vzkázal, že je jim všeho strašně líto a omlouvají se všem poškozeným. Jsou z toho zdrceni, snažili se syna vychovat, jak nejlépe uměli, a teď ho v podstatě ztratili," řekl Herout.

"Nebyli jsme s prací pana Menšíka spokojeni. Připadalo nám, že našeho syna neobhajuje, ale je pouze hlásnou troubou policie," uvedl v tisku Zelenkův otec k důvodům, proč došlo ke změně právníka.

Zelenka je podezřelý z osmi vražd pacientů a z pokusu o vraždu dalších devíti lidí. Ke svému činu se přiznal. Oběti měl usmrtit lékem snižujícím srážlivost krve. Podle jeho nového právníka si Zelenka na špatné zacházení nestěžuje. "Má drobné poranění na čele, zřejmě od zásahu policistů při svém zatčení," dodal advokát.

"Je to úplně čerstvá záležitost, na tom, že pana Zelenku budu obhajovat jsme se dohodli ve čtvrtek. Zatím moc informací nemám. Výslechy budou pokračovat dál, ale myslím, že se toho již moc nezmění. Média informovala již o všem podstatném," řekl Jan Herout s tím, že podstatné budou výsledky znaleckých posudků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám