Hlavní obsah

Za zneužívání skautů dostal expolicista podmínku

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 4 v pátek vynesl rozsudek nad bývalým pražským policistou Davidem Stejskalem, který jako vedoucí skautského oddílu pohlavně zneužíval nezletilé chlapce. Stejskal dostal tříletý podmíněný trest odložený s pětiletou zkušební lhůtou. Zároveň se deset let nesmí věnovat zájmové činnosti s mládeží a soud mu také nařídil ústavní sexuologickou léčbu.

Článek

Díky podmínečnému trestu byl Stejskal v pátek propuštěn z vazby na svobodu. Muž podle znalců trpí homosexuální pedofílií. Za jeho činy mu hrozilo až desetileté vězení. Proti pátečnímu rozhodnutí soudu je možné se odvolat k Městskému soudu v Praze.

Podle obžaloby Stejskal na několika místech fotil nahé malé mladistvé chlapce. Po některých vyžadoval uspokojování rukou nebo orální sex. Jeden z chlapců ve výpovědi uvedl, že se u něj obžalovaný pokusil i o anální sex.

Stejskal řekl, že si svoji úchylku uvědomuje od svých patnácti let. Kvůli obavám z reakce okolí ale nevyhledal pomoc. Strach měl zejména z toho, co by na to řekli rodiče a bratři. U soudu se všem omluvil, nedokázal však vysvětlit, proč neukončil práci ve skautu, kde měl mladé hochy stále na očích.

Nadřízení Stejskala hodnotili jako kamarádského, oblíbeného, bezkonfliktního, spíše uzavřeného. Podle nich nebyl nikdy kázeňsky trestán a svou práci dělal dobře. Záznam v rejstříku trestů nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám