Hlavní obsah

Husák: v kauze nemocničních vražd byly průtahy

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezident Vladislav Husák ve čtvrtek oznámil, že podle získaných informací došlo k průtahům při prověřování trestního oznámení v kauze zavražděných pacientů nemocnice v Havlíčkově Brodě. Nařídil proto důkladnější prošetření případu.

Článek

Výsledky dalšího prošetřování očekává Husák do 15. prosince. S ohledem na zjištěné průtahy Husák požaduje, aby byla posouzena správnost závěrů policisty, který vyhodnocoval oznámení o trestném činu.

Současně chce prověřit činnost funkcionářů na okresním policejním ředitelství od 23. října do 28. listopadu, kdy se vyšetřování případu výrazně pohnulo kupředu poté, co se vyšetřovatel vrátil z nemocenské.

Trestní oznámení bylo podáno 13. října, na stůl policistů se dostalo o deset dnů později. Policisté ve středu přiznali, že zpočátku nebylo oznámení o dění v nemocnici považováno za akutní a prověřování nahlášených údajů probíhalo standardní formou. Oznámení bylo postaveno na špatné aplikaci léku a nebylo uvedno, že kvůli tomu někdo zemřel.

Petra Zelenku, jenž byl obviněn z vraždy osmi lidí a nyní je ve vazbě, zatkla policie 1. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám