Hlavní obsah

Stíhaní v kauze Setadiesel byli propuštěni z vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITVÍNOV

Ve středu a ve čtvrtek propustila státní zástupkyně z vazby třináct členů skupiny, která je stíhána kvůli nelegálním obchodům s motorovou naftou litvínovské společnosti Setadiesel. Celníci ve spolupráci s finanční policií zadrželi skupinu na začátku září. Podle informací vrchního státního zastupitelství složili všichni propuštění kauci a jsou dále stíháni na svobodě.

Článek

Za krácení daně, poplatku a další povinné platbě hrozí celkem 17 členům skupiny až dvanáctiletý trest. Podle státní zástupkyně připravili stát na daních o 154 miliónů korun. Mezi obviněnými jsou dva Němci, jeden Čech si již za jinou trestnou činnost odpykává trest, jeden je stíhán jako uprchlý. Ve vazbě tak bylo zbylých třináct osob. Až na jednoho si podali proti vazbě a sdělení obvinění stížnost. Soud a státní zastupitelství ale všechny odmítly.

Mezi stíhanými je například člen představenstva firmy Setadiesel Ladislav Mandík a jeho spolupracovníci Stanislav Kolev a Vasil Legeza. "Pokud se prokáže trestná činnost, bylo její těžiště podle mého názoru mimo firmu Setadiesel. Vyšetřování je nesmírně složité, rozsáhlé a bude trvat dlouho," řekl Mandík.

Firma Setadiesel se mimo jiné zabývá výrobou a prodejem minerálních olejů. V roce 2004 obdržela zvláštní povolení na přijímání a užívání výrobků osvobozených od spotřební daně.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie zatkla obchodníky s pohonnými hmotami

Policisté ve spolupráci s celníky zadrželi v uplynulých dnech na území České republiky několik osob, které obchodují z pohonnými hmotami. Mezi zatčenými jsou...

Výběr článků

Načítám