Hlavní obsah

Za vraždu důchodce soud potvrdil přes 14 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na 14 let a dva měsíce půjde definitivně do vězení Aleš Oliverius za brutální vraždu pětasedmdesátiletého muže v rekreační chatě v Oknech na Českolipsku. Odvolací Vrchní soud v Praze tak ve středu potvrdil dřívější rozsudek, vynesený za lednovou událost.

Článek

Ve vězení má Oliverius strávit celkem 15 let. Již dříve totiž dostal kvůli neplacení výživného desetiměsíční podmíněný trest. Jelikož vraždil v době platnosti podmínky, změní se trest na nepodmíněný. Celou dobu stráví ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Podle obžaloby se muž do chaty v Oknech před vraždou dvakrát vloupal. Poprvé ukradl hi-fi věž, za kterou v zastavárně dostal 600 korun. Majitele znal, pomáhal mu s opravou střechy a několikrát u něj s jeho souhlasem přespal. Když důchodce našel 5. ledna spícího Oliveria v podkroví, udeřil ho baterkou do hlavy. Překvapený Oliverius na něj vzápětí zaútočil. O 42 let staršího muže nejdříve surově mlátil a škrtil. Pak mu zasadil do hlavy nejméně deset ran sekyrou.

Umírajícího starce ještě okradl o 250 korun a mobilní telefon. Tělo schoval v posteli a přikryl peřinami, matracemi a nábytkem. Mrtvého objevili lidé 20. ledna a policisté zanedlouho Oliveria zatkli. Ke zločinu se přiznal a svědčily proti němu i další důkazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám