Hlavní obsah

Policie chytla dva mladíky, kteří stříleli do lidí

Právo, mod
TEPLICE

Policie našla pachatele, kteří v listopadu stříleli vzduchovkou do lidí na panelovém sídlišti v Teplicích Proseticích. Pachateli jsou dva místní hoši ve věku 17 a 18 let. K činům se doznali.

Článek

Uvedli, že stříleli z okna jen tak ze srandy a později je napadlo střílet i do lidí," řekla teplická policejní mluvčí Ilona Novotná. Místní se báli útočníka, který si z okna panelového domu své oběti vybíral očividně náhodně a střílel nejen po lidech, ale i po psech a autech. Celkem mají policisté zadukomentováno pět poškozených,  po kterých mladíci ze vzduchovky stříleli.

Jelikož zpočátku nikoho vážně nezranili, byl skutek klasifikován jako přestupek proti občanskému soužití. "Policisté nyní hodnotí všechny důkazy a bude se rozhodovat zda nezahájí trestní řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví," uvedla Novotná.

V listopadu byli na sídlišti postřeleni například tři hoši ve věku 13, 17 a 19 let. Že jde skutečně o vzduchovku zjistili policisté poté, co z kůže postřelených chlapců vytahovali diaboly. Prosetické sídliště patří k nechvalně známým lokalitám, kde bydlí dost nepřizpůsobivých občanů a cizinců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám