Hlavní obsah

Celníci spustili rozsáhlou razii na chebské tržnici

CHEB

V sobotu ráno začala velká razie na tržnicí ve Svatém Kříži u Chebu. Nasazeny jsou stovky příslušníků celní správy, kteří na místo přijeli v několika autobusech a ihned obsadili část tržiště. Někteří stánkaři raději zavřeli a akci sledovali zpovzdálí.

Článek

Na 250 celníků, včetně maskovaných ozbrojenců, páskou ohradilo hlavní prostory Dragonu a začalo s kontrolou. "Máme povolení státního zástupce ke kontrole i zavřených stánků. Je jich asi sto," uvedla pro Právo mluvčí plzeňské celní správy Jitka Blahutová.

Zatím celníci otevřeli přibližně 130 stánků. Prakticky v každém z nich se našlo nelegální zboží. Šlo obvykle o padělky značkového textilu, pirátská CD a DVD nebo nekolkované cigarety.

Kuriózní jsou přitom úkryty nelegálního zboží. Celníci obvykle zjistí, že prodejní plocha je menší, než obvod stánku zvenku a hledají skryté prostory. Kromě skrýší za ručníky nebo jiným textilem tak dnes našli i dokonale zamaskované dveře, za nimiž byl prostor zcela zaplněný padělky.

Další skrýší byla asi dvacet metrů dlouhá chodba za stánky, do níž se museli celníci probourat, protože byla zazděná. I tam byly tisíce padělků textilu a dalšího zboží.

Razie se zatím obešla bez incidentů. "Nyní je klid," potvrdila mluvčí. Celníci počítají s tím, že budou v otevírání uzamčených stánků pokračovat. "Je to zdlouhavé, někteří ze stánkařů chtějí své advokáty," řekla Blahutová.

Definitivní výsledky kontroly budou podle ní známé zřejmě až v pondělí.

Razie má probíhat celou sobotu, návštěvníci tržiště, z nichž řada přijela z Německa, postupně odjeli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám