Hlavní obsah

Manželovi Mirky Čejkové potvrdil soud další dva roky

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Podnikatel Marek Vít stráví podle čtvrtečního verdiktu odvolacího senátu ústeckého krajského soudu dva roky ve vězení za trestné činy vydírání, omezování osobní svobody, ublížení na zdraví a výtržnictví. Senát tak zamítl odvolání 35letého manžela známé moderátorky Mirky Čejkové proti souhrnnému trestu litoměřického okresního soudu z letošního dubna.

Článek

Vít si nyní navíc odpykává osmiletý trest ve věznici s dozorem ve Všehrdech na Chomutovsku za podvody. Po jeho odpykání ho tak čeká na dva roky přísnější typ věznice. K odvolacímu soudu Vít nepřijel, protože využil svého práva, aby se líčení konalo v jeho nepřítomnosti.

Soud potrestal ve čtvrtek Víta za telefonické výhrůžky a zprávy SMS určené jeho manželce, za zmlácení jejího kamaráda a za to, že ji odmítl pustit z jejich bytu ven. Vše se odehrálo již v roce 2002.

Podle svědků vyhrožoval i z vězení

"Vyhrožoval mi násilím, že unese našeho syna do Brazílie, zapálením chaty a likvidací rodičů. Odmítl mě pustit z našeho pronajatého bytu, kde ho chytl amok kvůli připravovanému rozvodu. Nabízel mi i peníze, abych si odchod od něj rozmyslela. Pak ze mě chtěl kromě jiného i udělat blázna, aby mi byl odebrán náš syn," řekla litoměřickému soudu Eva Vítová. Podle svědků jí Vít vyhrožoval telefonem i z vězení.

Podnikatel navíc zmlátil jejího kamaráda tak, že byl několik týdnů na léčení. Po ranách do hlavy utrpěl 26letý muž otřes mozku, měl poškozené zuby, roztržený ret a další zranění. Vítův obhájce poukázal před odvolacím senátem na to, že jeho žena měla v médiích vytvářet negativní obraz o svém manželovi.

"I z toho bytu v klidu odešla asi po půl hodině poté, co se dohodli na rozvodu. A navíc po těžké operaci kotníku těžko mohl Vít někoho zmlátit. Proto žádáme zrušení rozsudku, nebo zproštění obžaloby pro neúčelnost dalšího trestu," řekl ve čtvrtek Vítův obhájce.

Víta usvědčily audiozáznamy, které si při telefonátech pořizovala jeho manželka, znalecký posudek a lékařské zprávy k napadení jejího přítele. Podnikateli přitížil i fakt, že činů se dopustil v době vycházky, kdy mu byl přerušen vězeňský trest. Navíc si chtěl opatřit alibi falešným svědkem, který se ale soudu přiznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám