Hlavní obsah

Soud dal muži, který ubodal přítelkyní, 13 let

BRNO

Brněnský krajský soud odsoudil na 13 let vězení Jindřicha Zamykala (41) za vraždu své o dva roky mladší přítelkyně. Zamykal ženu ubodal nožem ve vlaku jedoucím z Nového Města na Moravě do Žďáru nad Sázavou.

Článek

Vražda se odehrála v létě před zraky deseti cestujících ve vlaku. Žena utržila 17 ran nožem. Zamykal se k činu doznal, hluboce toho lituje a trest přijal.

Motivem mužova činu byla patrně žárlivost. Žena, se kterou v minulosti žil, si pak našla nového přítele a Zamykalovi řekla, že jej opustí. Spor vyvrcholil, když se vlakem vraceli v červnu z chaty.

Podle svědků se dvojice nejprve pohádala. Pak Zamykal přítelkyni sundal náušnice a vyhodil je ven z okna. Hádka pokračovala a muž v záchvatu zlosti vytáhl nůž a přítelkyni pobodal do krku, hrudníku a hlavy. Oběť na místě zemřela.

Obžalovaný nedokázal soudu své jednání vysvětlit. "Byl jsem zkrátka mimo. Sám nevím, proč jsem to udělal," řekl. Pokud se žalobce proti verdiktu odvolá, bude se muset kauzou zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Související články

Narkomanka podle policie novorozeně zabila

Policie obvinila devětadvacetiletou ženu ze čtvrti Krásné Březno v Ústí nad Labem z vraždy její novorozené holčičky. Podle Jany Matonohové ze severočeského...

Mladík zavraždil na Příbramsku svou matku

Čtyřiadvacetiletý mladík podle policie zabil v pátek v Rybníkách na Příbramsku svou šedesátiletou matku. Byl obviněn z vraždy a skončil ve vazbě, řekl...

Bezdomovec byl obviněn z vraždy sekerou

Z vraždy padesátileté ženy byl v noci na úterý obviněn o čtyři roky mladší bezdomovec, který s ní obýval plechovou boudu na ulici Příkopy ve Frýdku-Místku....

Výběr článků

Načítám