Hlavní obsah

Zaměstnanci hotelu prý kryli výrobnu drog

– BŘECLAV
Právo, Milan Vojtek

Policisté provedli před několika dny razii hotelového komplexu Apollon ve Valticích na Břeclavsku. Tamní kuchyně totiž podle dostupných informací ukrývala zásobárnu surovin pro výrobu drog. Policie však informace zatím neposkytuje.

Článek

"Policisté skutečně vykonali prohlídku hotelu, při které našli různé chemikálie. Případ je ale na samém počátku, takže s ohledem na jeho výsledek nebude policie poskytovat bližší informace," řekla tisková mluvčí břeclavského policejního ředitelství Kamila Haraštová.

Kriminalisté zatím nechtějí komentovat ani charakter objevených látek, zda se skutečně jedná o suroviny pro výrobu drog. Podle mluvčí dosud nebyl nikdo obviněn, o postupu rozhodnou až výsledky odborných expertíz.

Léky na drogy v hotelové lednici

V hotelu mají na událost jiný názor. "Byli tu dva číšníci, jeden krátce, snad dva týdny po nástupu, druhý se teprve zacvičoval. Chodila za nimi divná společnost, vždy tak kolem osmi lidí," vrátila se k dění před třemi týdny pracovnice z hotelu.

Hovořila jen pod slibem zachování anonymity a prozradila, že krátce po nástupu druhého z číšníků se v garáži hotelu usadila skupina lidí, která tam odmítala kohokoliv pustit.

"Vím jen, že lednice, která slouží pro zákusky při svatbách a dalších velkých akcích, byla najednou zavřená. Nemohli jsme se tam dostat a když se to povedlo, našli jsme tam krabice léků a dalších věcí," řekla žena a jmenovala léky, které jsou narkomany vyhledávané jako jedna ze substancí, potřebných na výrobu pervitinu.

Veškeré věci zajistili policisté a podle slov ženy potvrdili, že se jedná o materiál, vhodný na výrobu drog. "Ani jeden z těch číšníků už u nás nepracuje, okamžitě skončili," řekla zaměstnankyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám