Hlavní obsah

Taxikář postřelil v Ostravě mladého muže

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Čtyřicetiletý ostravský taxikář postřelil v neděli o půl čtvrté ráno mladého muže při jízdě po Stodolní ulici v Ostravě. Mladík byl při návštěvě známého centra zábavy v centru Ostravy zraněn naštěstí jen lehce.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

Podle svědků byla Stodolní ulice brzo ráno plná lidí a taxikář údajně jednomu z mladých lidí přejel nohu. Když mu za to začal další člen skupinky nadávat, šofér na něj údajně nejprve najížděl automobilem a pak vytáhl pistoli. "Chodce střelil jednou ranou do stehna pravé nohy. Z místa činu následně s vozidlem odjel," řekl mluvčí policie Milan Klézl.

Kriminalisté střelce zadrželi krátce po činu a poté ho obvinili z pokusu o těžkou újmu na zdraví. Ve vazbě ale není. "Jenom jsem se bránil. Co se taky dá dělat jiného ve stavu, kdy na vás lidé zaútočí ve chvíli, kdy jenom zatroubíte," řekl taxikář Právu do telefonu bez bližších podrobností. Dodal, že střílel pouze slepými náboji.

Postřelený muž musel podle policie vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. "Přišel po svých. Nebylo to nic vážného, po ošetření ho lékaři propustili do domácího ošetřování," řekla mluvčí Městské nemocnice Ostrava Marie Dlabalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám