Hlavní obsah

Muž napadl policistu, chtěl se ohřát ve vězení

PRAHA

Policisty hlídkující na pražském Václavském náměstí překvapil v pátek rusky mluvící muž, který jim vysvětlil, že se chce dostat za mříže. Následně jednoho z nich fyzicky napadl. Dvaatřicetiletý útočník měl ale pech. Vysloužil si obvinění za útok na veřejného činitele, přestože policistu ani pořádně netrefil. Navíc se nedočká ani vyhřáté cely, protože bude vyšetřován na svobodě.

Článek

Muž překvapené policisty se svým úmyslem seznámil předem, načež přešel do bojového postavení. "Následně se pokusil jednoho z mužů zákona udeřit pěstí do hrudníku. Jenže policista útočníkovu výpadu stačil uhnout. Během několika vteřin pak ležel útočící muž na zemi s pouty na rukou," popsal incident policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

K dobrovolnému nástupu do žaláře se často uchylují bezdomovci, kteří hledají útočiště před zimou. Možností, jak toho docílit, je řada. V Kynšperku na Sokolovsku například v minulosti jeden člověk zapálil opuštěnou dětskou klubovnu a šel se udat na policii. Vyhrožoval, že když ho nezavřou, udělá to znovu. Policisté pamatují i na případ, kdy zájemce o pobyt v cele záměrně platil oxeroxovanou bankovkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám