Hlavní obsah

Policejní lupiči půjdou k soudu, hrozí jim 10 let

Právo, pab
PLZEŇ

Loupež na benzínce, kterou chystala dvojice policistů, bude mít soudní dohru. Detektivové z Inspekce ministra vnitra po třech měsících uzavřeli vyšetřování dvou dnes již bývalých příslušníků dálničního oddělení v Ostrově u Stříbra a předali spis s návrhem na podání obžaloby státnímu zástupci.

Článek

"Zatím si spis pročítám, ale předpokládám, že v dohledné době podám žalobu pro trestný čin loupeže ve stádiu přípravy," řekl ve čtvrtek Právu Václav Královec z Krajského státního zastupitelství v Plzni. Pokud se vina policistů prokáže před soudem, hrozí jim až desetiletý kriminál.

Oba policisté plánovali přepadení obsluhy čerpací stanice na dálničním odpočívadle jen kousek od svého pracoviště. Jako třetího do party si vybrali člověka, který je nakonec zradil. [celá zpráva]

Právu se jako jedinému sdělovacímu prostředku s tímto mužem podařilo hovořit. Bývalý šéf obecní policie, vysoký hromotluk s tetovanými pažemi se nyní pohybuje v podsvětí a provází ho pověst bijce schopné udělat cokoliv. Jenže nikdo netuší, že je tajným spolupracovníkem kriminálky.

Už bezprostředně poté, co ho dálniční policisté kontaktovali a seznámili se svým zločineckým úmyslem, o tom věděli lidé z Inspekce ministra vnitra.

V srpnu pak policisty zatkli jejich kolegové ze speciální zásahové jednotky. [celá zpráva] Jednoho přímo na benzínce v okamžiku, kdy se v autě připravoval na přepadení se zbraní v ruce a kuklou na hlavě. Jeho komplic, který hlídkoval služebním vozem poblíž benzínky a měl dávat pozor, kdyby ke stojanům zamířilo z dálnice nějaké vozidlo, skončil s pouty na rukou o několik minut později.

Jeho úkolem bylo také v případě, že by se obsluze podařilo spustit poplach, jakoby lupiče pronásledovat. [celá zpráva] Lupiči měli dobré informace o tom, že v trezoru a v pokladně je právě v tu dobu velký balík peněz.

Oba podezřelé policisty pustil po třech týdnech vyšetřování soudce z vazby. Zároveň byli propuštění ze služebního poměru.

Reklama

Související články

Policisté si při loupeži rozdělili úkoly

Policisté z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku, kteří se o víkendu chystali vyloupit čerpací stanici, měli své úkoly dobře rozdělené. Policisté...

Policejní lupiče udal agent od kriminálky

Plán loupeže měli připravený dokonale. Byli si téměř jisti, že nemůže selhat, a už pomalu mysleli na to, jak si užijí velké peníze. Místo s pytlem napěchovaným...

Výběr článků

Načítám