Hlavní obsah

Tonoucího zachránili strážníci jedoucí náhodou kolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Z chladné vody Brněnské přehrady zachránili ve čtvrtek před polednem brněnští strážníci tonoucího muže. Ten údajně spadl do vody a volal o pomoc. Strážníci, kteří jeli náhodou kolem, slanili z hráze přehrady a muži pomohli. S podchlazením skončil v nemocnici.

Článek

Městští policisté měli namířeno na výcvik. Při jízdě kolem přehrady zaslechli ve vysílačce, že se v přehradě někdo topí. "Okamžitě operačnímu důstojníkovi oznámili, že jsou nedaleko místa a jedou tam," uvedla mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančíková.

Po příjezdu na místo trvala akce asi tři minuty. "Tonoucí měl štěstí, že jeli kolem členové jednotky operativního zásahu s vybavením, kteří mají slaňovací vybavení a tento výcvik," doplnila Kapitančíková.

Muž skončil ve vážném stavu v nemocnici. Podle informací jihomoravské policie je pravděpodobně silně podchlazen. Je možné, že pokud by v ledové vodě zůstal déle, nejspíš by skončila nehoda tragicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám