Hlavní obsah

Muž je u soudu kvůli znásilnění dítěte zneužité školačky

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Znásilnění čtrnáctiměsíční dcery od čtvrtka vysvětluje u ostravského krajského soudu čtyřiašedesátiletý Ladislav Kovalský z Bohumína. Zvrhlé sexuální praktiky si dokonce fotografoval. Při vyšetřování navíc vyšlo najevo, že v minulosti sexuálně zneužíval nyní jedenadvacetiletou Anetu, matku znásilněné Moniky.

Článek

To se mělo dít už od jejích třinácti let, kdy mu nic netušící rodiče svěřovali dívku k dočasnému dozoru. Dítě vzešlo právě ze vztahu se zneužívanou dívkou. Soudkyně po dobu výslechu obžalovaného i matky znásilněného dítěte vykázala ze soudní síně veřejnost.

Upozornili na něj pracovnice fotolabu

Ladislav Kovalský podle znalců žije poměrně svérázným a samotářským životem, není ale pedofil. Na jeho zvrhlé sexuální hrátky s batoletem upozornili policii pracovníci provozovny fotolabu, kde si důchodce nechával vyvolat snímky, které pořídil.

"Byl to takový příjemný dědeček a vypadal velice slušně. Když jsme viděly ty fotografie, byl to pro nás šok. Považovaly jsme za svoji povinnost to oznámit policii," řekly o svém zákazníkovi pracovnice fotolabu.

"Svou dceru olizoval jazykem na genitáliích a pak ji tam přikládal svůj ztopořený úd až do vyvrcholení," píše se v obžalobě. Ke klasické souloži mezi důchodcem a batoletem naštěstí nedošlo, přesto je skutek v souladu s novelou trestního zákona kvalifikován jako znásilnění. Hlavní líčení bude pokračovat výslechem svědků a soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám