Hlavní obsah

Řidič srazil chlapce a bez pomoci ho odvezl do lesa

Právo, kg
BLANSKO

Až pětiletý pobyt za mřížemi za neposkytnutí pomoci a ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí 35letému řidiči z Lysic na Blanensku. Policisté ho stíhají za to, že v pátek v noci v Kunštátu na Blanensku srazil svojí oktávií patnáctiletého chlapce, ten přeletěl auto a spadl mu zadním oknem do kufru. Řidič si toho všimnul až doma. Místo aby zavolal lékaře, odvezl chlapce do lesa, kde ho nechal ležet a zase se vrátil domů.

Článek

O případu jako první informovala Mf Dnes. Nad událostí se podivují i policisté, kteří zažívají lecjaké hrůzy, ale nic podobného nepamatují. Zatím nikdo nedokáže pochopit, proč muž nezavolal lékaře a nezajistil těžce zraněnému pomoc.

Ten měl velké štěstí, že se z lesa doplazil na cestu, kde ho po několika hodinách našel chodec, který zavolal lékaře.

Řidič nic nevysvětlil

"Řidiče se nám podařilo vypátrat hned následující den. Nebylo to snadné, ale našli jsme ho. Uvedl, že si chlapce v kufru auta všiml až doma a pak ho odvezl pryč. Nedokázal vysvětlit, proč to udělal, sám to nevěděl. Zda měl v době nehody v krvi alkohol se nedá už říct, protože jsme ho našli až po mnoha hodinách po nehodě. Já sám za 35 let služby nic podobného nepamatuji," řekl Právu Miroslav Kovařík z blanenské policie.

Každopádně přes všechna utrpení, která chlapec musel zažít, měl jedno velké štěstí. Tím byl chodec, který ho našel náhodou a zajistil mu pomoc. Jinak mohl nadějný fotbalista, který se vracel z oslav ukončení podzimní sezóny klubu, vykrvácet nebo zemřít z jiných důvodů. Měl totiž četné zlomeniny, otřes mozku a další poranění.

"Mladík je po operaci mimo ohrožení života, ale ještě má nějaké operace před sebou. Jde o velmi vážné zranění, které si vyžádá několik měsíců léčení. My v tuto chvíli čekáme na znalecké posudky a vyjádření odborníků k této nehodě. Až je budeme mít, tak budeme pokračovat v trestním stíhání a podáme návrh na obžalobu k soudu," doplnil Kovařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám