Hlavní obsah

Zastřelený řidič ujížděl kvůli kradenému autu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Páteční pitva potvrdila, že řidič bílé dodávky, kterého policejní hlídka stíhala v dramatické honičce v pražských ulicích, zemřel po zásahu jedním výstřelem. Během odpoledne kriminalisté zjistili, že se jedná o 30letého muže z Prahy, který je policii dlouhá léta znám jako zloděj aut. Muž odmítal zastavit proto, že jel v autě, ukradeném před několika dny.

Článek

"Dodávky si policejní hlídka všimla krátce před čtvrtou hodinou ranní v ulici Na Slupi v Praze 2," uvedl Ladislav Bernášek z pražské policejní správy. Podle něj jej policisté chtěli zastavit kvůli silniční kontrole. Nezdálo se jim, že auto má jenom jednu poznávací značku, navíc po ověření zjistili, že je už odhlášené z evidence.

Zběsilá jízda

Řidič dodávky ale místo aby zastavil, začal ujíždět. "Policisté ho pronásledovali a snažili se dodávku několikrát zastavit, vždy však bezvýsledně," pokračuje Bernášek s tím, že v momentě, kdy začal být nebezpečný pro ostatní řidiče, policisté začali střílet.

"Několik jednosměrek projel v protisměru a nezastavila jej ani červená na semaforech," popisuje mluvčí riskantní jízdu pronásledovaného.

Hlídka střílela za jízdy

Dodávka ujížděla ulicemi Na Slupi, Vyšehradskou, prohnala se ulicí Na Klaudiánce a mířila k Modřanské. Střílející muži zákona trefili obě jeho zadní a jednu přední pneumatiku. Dodávka se přesto nezastavila a pokračovala dál.

Jak Bernášek zdůraznil, "policisté stříleli s ohledem na okolí". Podle jeho tvrzení si dávali pozor, aby nezranili náhodné svědky nebo nezpůsobili škodu na majetku. "Zákrok policistů byl vyhodnocen jako oprávněný. Zda nedošlo k nějakému pochybení se teprve ukáže," upřesnila jeho kolegyně Daniela Razímová.

Zastavil se o policejní auto

Honička skončila až v Modřanské ulici, kde se dodávce doslova do cesty postavilo auto druhé hlídky. "Na místě policisté zjistili, že jeden z výstřelů zasáhl řidiče. Přivolali proto lékaře, ten mu však již nemohl pomoci a nařídil zdravotní pitvu," pokračuje Bernášek.

Případ vyšetřují kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám