Hlavní obsah

Dvě ženy ze stejného domu porodily v Ostravě mrtvé děti

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Dvě ženy ze stejného domu porodily v úterý nezávisle na sobě ve stejné porodnici dvě mrtvé děti. Městská nemocnice v Ostravě odmítla případ komentovat. Že by ale udělali chybu lékaři, vylučuje.

Článek

"To po nás pochopitelně nemůžete chtít. Jde o citlivé informace o zdravotním stavu pacientek," řekl lékař Jakub Malík a dále se o celé věci nechtěl bavit.

Obě ženy byly ve vysokém stupni těhotenství. Jedna z nich v osmém měsíci začala krvácet. Byla převezena na porodnické oddělení Městské nemocnice Ostrava. Tam se dítě narodilo mrtvé.

Obyvatelé domů na ulici Železné, odkud ženy pocházejí a kde žije řada drogově závislých lidí včetně čichačů toluenu, se nechtějí o tragédii bavit. "Jedna z těch žen je moje sousedka. Co já vím, na to dítě se těšila, bylo by to už její čtvrté," řekla Právu jedna z obyvatelek domu.

Romská poradkyně Lýdia Poláčková byla informací o dvou úmrtích romských novorozenců překvapena. "V té ulici jsou dva domy, které obývají Romové. Dá se říct, že je to takový postrach Ostravy vzhledem k tomu, v jakých podmínkách tam ti lidé žijí a v jakém stavu domy jsou," řekla romská aktivistka Poláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám