Hlavní obsah

Útočník napadl těhotnou, bodl ji do břicha

Právo, pab
DOMAŽLICE

Domažličtí kriminalisté pátrají po surovci, který v neděli večer napadl ve městě devatenáctiletou dívku, která je v osmém měsíci těhotenství. Neznámý muž nastávající rodičku bodl nožem do břicha a zmizel.

Článek

Dívka je v nemocnici, odkud lékaři hlásí dobrou zprávu: Pacientka je v pořádku, čepel nože plod naštěstí nezasáhla.  Nebylo proto nutné přistoupit k vážnějšímu chirurgickému zákroku nebo například vyvolat předčasný porod .  

K útoku došlo v Baldovské ulici kolem dvacáté hodiny. V ulici svítí lampy veřejného osvětlení. Svědci tam krátce před incidentem viděli pobíhat menšího muže, který byl patrně opilý. U chodníku měl odstavené auto s nastartovaným motorem.

Útočník chytil dívku za ruku a se slovy: "Kde se couráš, když se máš doma starat o děti" ji píchl  nožem, do břicha. Z místa pak utekl.  "Zatím k tomu nemůžeme sdělit podrobnosti, vyšetřování se teprve rozbíhá,"  řekl Právu šéf domažlických kriminalistů  Emanuel Kopf. 

S velkou pravděpodobností ale šlo o omyl, kdy se útočník spletl a napadl jinou ženu, než kterou měl v úmyslu. Dívka totiž žádné jiné děti nemá. Policisté se o případu dozvěděli od lékařů, kteří je o přijetí zraněné rodičky informovali. 

Napadená dívka měla obrovské štěstí.  Razanci útoku totiž zbrzdila kožená bunda, kterou měla na sobě a skrz kterou  projela jen část čepele. Rána v břiše proto nebyla tak hluboká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám