Hlavní obsah

Za přepadávání invalidních babiček dostal tři roky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Do nebe volající bezcitností se na tři roky připravil o svobodu osmnáctiletý Tomáš Turek z Frýdku-Místku, který na ulicích letos v létě oloupil devět invalidních žen i mužů převážně důchodového věku. Rozhodl o tom v úterý Okresní soud ve Frýdku-Místku.

Článek

Mladík si babičky vyhlížel za bílého dne nedaleko svého bydliště v Místku. Terčem jeho zájmu se staly obzvláště ženy, které chodily o francouzských holích. Bral především kabelky a peněženky. Celková škoda je vyčíslena na více než dvacet tisíc korun.

Nejstarší z Turkových obětí bylo 84 let. Žádná naštěstí nebyla vážněji zraněna, jen jediná, kterou při loupeži shodil na zem, utrpěla drobnou podlitinu. "Šla jsem z kostela a najednou do mne zezadu někdo vrazil. Spadla jsem na zem a jak jsem se po něm ohnala, sebral mi kabelku a utekl," řekla u soudu stařenka.

Na dotaz soudce, proč si vybíral právě imobilní ženy, které se nemohly bránit, obžalovaný odpověděl výstižně: "Asi proto, že jsem hajzl."

Turek byl už v minulosti odsouzen k podmíněnému trestu za to, že v roce 2004 přepadl ve Frýdku-Místku dva důchodce.

Během nového soudního procesu se snažil Turek soudce přemlouvat, aby ho neposílal do vězení. "Mám strach, že tam budu obětí šikany," řekl u soudu droboučký mladík s ještě dětskou tváří, kterého k soudu přivezli v poutech z vazební cely.

Proti nepodmíněnému verdiktu se ale neodvolal. Protože s rozsudkem souhlasil i státní zástupce, je trest pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám