Hlavní obsah

Žena zemřela ve favoritu po srážce s liazem

Právo, Milan Vojtek
POHOŘELICE

Černá šňůra tragických nehod prodlouženého víkendu měla své pokračování i v pondělí. V roztříštěném favoritu krátce před čtrnáctou hodinou zemřela u Pohořelic na Břeclavsku dvaapadesátiletá žena.

Článek

"Na tísňovou linku 112 oznámil dopravní nehodu řidič, který projížděl kolem ve čtrnáct hodin," potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Při odbočování ze silnice I/53 ve směru od Znojma do Pohořelic vjela Škoda Favorit přímo do cesty nákladního vozu Liaz. Ten ji tlačil před sebou z místa nárazu asi dvacet metrů a obě vozidla se zastavila až v příkopu čtyři metry mimo vozovku. Cestou ještě neovladatelná změť železa odhodila osobní vůz Peugeot 205, jehož řidič stál a dával přednost liazu.

"Viděl jsem, jak se to na mě valí, tak jsem ještě stačil zařadit jedničku a popojet. Ale málo, chytilo mě to a odhodilo do křižovatky. Ale přežil jsem. Byl jsem z toho v šoku, ani jsem nedokázal vytáhnout mobil a zavolat pro pomoc. Vím pak už jenom, že jsem rval dveře z toho favoritu, abych dostal ven řidičku," řekl Právu roztřesený řidič peugeotu, který se svou duchapřítomností zachránil před valícím se monstrem. Vyvázl tak nakonec bez vážnější újmy, podobně jako posádka liazu.

Dvaatřicetiletou řidičku favoritu ale musela záchranka odvézt do nemocnice, její dvaapadesátiletou spolujezdkyni už lékaři do sanitky nenaložili. 

Policie apeluje na řidiče

"Příčina nehody a míra zavinění je předmětem policejního šetření," uvedl vedoucí dopravního inspektorátu břeclavské policie Jiří Mach. Pravděpodobnou příčinou ale může být skutečně špatný odbočovací manévr.

Mrtvá ve favoritu je čtrnáctou letošní obětí dopravních nehod na Břeclavsku. Policisté se obávají, že číslo nemusí být konečné, zejména předvánoční shon se může spolupodílet na nehodách. Řidiče proto Mach vyzval, aby při řízení mysleli i na návrat domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám