Hlavní obsah

Soud zpřísnil Slovákovi trest za znásilnění

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na tři roky do věznice s ostrahou poslal ve čtvrtek odvolací senát ústeckého krajského soudu 44letého Vladimíra Dreisiga ze Slovenska, který letos v únoru znásilnil na pokoji hotelu Oharka v Lounech jednadvacetiletou dívku. Senát tak o rok zpřísnil verdikt lounského okresního soudu z října. Slováka poslal i do přísnějšího typu věznice a potvrdil jeho vyhoštění z Česka na šest let.

Článek

Drobný muž s vlasy na ramena soudu potvrdil, že s dívkou souložil, ale podle jeho mínění šlo o dobrovolný styk "Předtím jsme v restauraci vypili dva fernety, ona mě pak pozvala na kávu a později jsme se i pomilovali. Odřeniny a škrábance, které jsem tehdy měl, byly z práce. Deset měsíců ve vazbě přemýšlím, proč mi to udělala," řekl Dreisig.

Znásilněná dívka před lounským soudem uvedla, že když otevírala dveře svého pokoje v hotelu Oharka, čekala svého známého, kterého pozvala na kafe. "Dreisig se ale za dveřmi představil cizím křestním jménem, proto jsem otevřela. Bránila jsem se a křičela, ale nikdo mě neslyšel. Vedle na pokoji hlasitě hrála televize, u mě rádio a v dalších pokojích nikdo nebyl," řekla dívka. Dodnes se léčí u psychiatra a má kromě jiného i problémy s příjmem potravy.

Podle svědků, kteří do jejího pokoje dorazili hned po znásilnění, byly věci v místnosti rozházené a na prostěradle bylo několik krvavých skvrn. Policie v pokoji navíc objevila Dreisigovy pachové i biologické stopy. Psychiatr sexuolog ve svém znaleckém posudku uvedl, že obžalovaný sice trpí poruchou osobnosti, ale neobjevil u něj žádný typ deviace, agresivitu ani sadistické sklony. Proto ani soudu nedoporučil léčbu obžalovaného.

Dreisig, který se během líčení choval klidně, začal nesouhlasně pokyvovat hlavou a vzdychat až při zdůvodňování přísnějšího rozsudku. Chtěl se totiž vyhnout trestu vyhoštění tím, že by se oženil se známou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám