Hlavní obsah

Při razii na výrobce drog byl zadržen i policista

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Domek s oprýskanou fasádou na okraji malé vesničky Čemíny u Plzně na první pohled ničím zvláštním neupoutá. Žijí v něm starší manželé s dospělým synem. O to větší poprask mezi lidmi ve vsi způsobila zpráva, že se uvnitř vyráběly drogy. Kriminalisté tam v noci na čtvrtek zajistili potřebné zařízení i chemikálie a zadrželi čtyři podezřelé.

Článek

Podle zjištění Práva je mezi nimi i policista z cizinecké policie v Rozvadově. Při osobní prohlídce u něho jeho kolegové našli zbraň a drogy. Zda byly určené pro vlastní potřebu, nebo s nimi kšeftoval, je předmětem dalšího šetření. "To si převzali pracovníci inspekce ministra vnitra, kteří se tím budou dál zabývat," řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Automobilová honička a varovné výstřely

Hlavního aktéra zatkli detektivové až během automobilové honičky. Při zatýkání se mu podařilo naskočit do auta a ujet. "Policisté při jeho pronásledování použili varovné výstřely, na které řidič nereagoval. Zastavila ho až prostřelená pneumatika. To se stalo ještě předtím, než stačil vjet na hlavní frekventovanou silnici," uvedl Josef Aubrecht z příslušného policejního ředitelství. Podle něho právě tento třicetiletý muž měl v domě drogy vyrábět a prodávat dealerům.

"Policejní rada ho obvinil z trestného činu držení a výroby omamných látek a státní zástupce navrhl soudci jeho vzetí do vazby. Zbývající tři lidi včetně policisty, kteří byli u výrobce zadrženi, jsme po výslechu propustili. Dál se ale na nich pracuje," upřesnil Aubrecht.

Muž v domě nic necítil

Majitel domku Právu přiznal, že hlavním podezřelým je jeho syn. "Už jsem skoro spal a pak mě probudil nějaký rachot. Manželka přiběhla, že tu jsou poldové a lítají po baráku. Vůbec jsem netušil, co se děje. Vím, že prohledávali byt mladýho v podkroví, a tam taky sebrali lidi, co tam s ním byli. Mě potom říkali, že jsem to musel cítit, že se tam vaří drogy. Jenže já jsem ztratil čich před léty, mám to i na papíře od doktora," vyprávěl asi 60letý muž.

Přiznal, že se synem má problémy. "Už od mala byl trochu agresivnější. Dokonce se léčil i na psychiatrii," vysvětlil. Jeho manželka doplnila, že kluk drogy nebere. "Několikrát jsem ho kvůli tomu hnala na prohlídku k doktoru, ale pokaždé byl čistej," dodala žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám