Hlavní obsah

Obviněný chtěl utéct přímo z budovy soudu

Právo, pab
PLZEŇ

Střelbou do vzduchu se pokusil zastavit policista prchajícího muže, který utekl eskortě, když ho předváděla k plzeňskému soudu k rozhodnutí o uvalení vazby. Jednadvacetiletý mladík, který byl obviněn z krádeže, poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí, chtěl utéci z budovy soudu okénkem z toalety, kam ho jeho strážci pustili.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Policista použil varovný výstřel.

Článek

"Řekl, že potřebuje na toaletu, kam jej policisté doprovodili. Aby mu zajistili alespoň minimální soukromí, přivřeli dveře kabinky," popsal Petr Kovář z plzeňského ředitelství policie okamžiky, jež předcházely útěku. Muž náhle přibouchl dveře, otevřel okno a vylezl na římsu.

"Po římse se chtěl dostal na střechu prvního patra. Jeden policista se vyhoupl na římsu za ním a vyzval jej v souladu se zákonem, aby se vrátil a zanechal protiprávního jednání. Protože na opakované výzvy nereagoval, použil policista nakonec varovný výstřel. Mladík nereagoval a dostal se až na střechu, kde už ale čekal druhý člen hlídky, který mezitím vyběhl z budovy soudu po schodišti. Mladík se s ním začal prát, ale policista ho společně s kolegou zpacifikoval," popsal událost Kovář.

Mladíkovi nyní hrozí obvinění z útoku na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám