Hlavní obsah

Automobil vjel do skupiny Korejek, patnáct lidí bylo zraněno

– BEROUN

Patnáct zraněných si v neděli odpoledne vyžádala nehoda u Bavoryně na Berounsku. Neopatrný řidič fiatu vjel do skupiny Korejek, zranil jich třináct, z toho devět vážně. Do nemocnice byl převezen i řidič a spolujezdec. Mluvčí středočeské policie Pavel Truxa řekl Novinkám, že zasahující záchranáři přivolali vrtulníky.

Článek

"Stalo se to před chvílí," uvedl pro Novinky v 18:30 mluvčí Pavel Truxa. "Osobní auto srazilo skupinu cizinců, kteří šli po silnici. Silnice je uzavřená, na místě zasahuje pět vozů záchranné služby, je vyžádán vrtulník," řekl Truxa.

Mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková poskytla Novinkám podrobnosti: "Předběžný počet zraněných je deset. Podle slov lékaře z hořovického výjezdového stanoviště, který na místo neštěstí dorazil jako první, bylo z deseti zraněných žen zraněno devět těžce. Dodal, že nikdo na místě nezemřel, všechny pacientky jsme převezli do nemocnice."

Janečková přiblížila i průběh zásahu: "Na místo nehody jsme vyjížděli v 17:19. Na linku 155 nám hlásil svědek, že se jedná o jednoho sraženého chodce, takže jsme vyslali jednu posádku. Vzápětí ale na lince 112 přijali informaci, že zraněných je více. Na místo jsme vyslali pět sanitních vozů."

Podle Janečkové zasahovalo na místě sedm sanitních vozů a tři vrtulníky, dva z Plzně a jeden z Prahy, které přepravily tři z osmi vážně zraněných. Většina zraněných utrpěla tříštivé zlomeniny končetin, jedna žena je hospitalizovaná s kontuzí hrudníku.

Před osmou hodinou vyjížděly posádky z Hořovic znovu do korejské ubytovny v Žebráku, ke zdravotním a kolapsovým stavům tří žen korejské národnosti, které byly také na místě nehody, uvedla Janečková. Všechny byly převezeny do nemocnice. Počet zraněných se tedy dodatečně rozrostl z 12 na 15.

Příčina neštěstí zatím není známa. TV Nova uvedla, že řidič vozu dostal smyk a narazil do skupiny šiček z KLDR. Janečková nebyl schopna potvrdit, že ženy pocházely ze Severní Koreje. Podle dechové zkoušky osmnáctiletý řidič fiatu nepil alkohol, uvedla ČTK. 

Víkend na silnici byl tragický, vyžádal si minimálně třináct lidských životů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám