Hlavní obsah

Opuštěný kufr vyklidil letiště Ostrava-Mošnov

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOŠNOV

Kvůli podezřelému kufru, který nechal jeden z cestujících v odbavovací hale, museli policisté vyklidit v sobotu odpoledne budovy a okolí letiště v Ostravě-Mošnově. Přivolaný pyrotechnik v něm žádnou nebezpečnou látku nenašel.

Článek

Při nalezení opuštěného kufru postupovali policisté obezřetně. "Šetřením jsme totiž zjistili, že u zavazadla se asi půl hodiny pohyboval neznámý muž, který krátce před polednem přiletěl pravidelným leteckým spojem z Prahy. Poté odešel a ke kufru se již nevrátil," uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

"Po vyhodnocení situace bylo provedeno bezpečnostní opatření, které mimo jiné zahrnovalo vyklizení vnitřních prostor s evakuací osob, vymezení bezpečnostní zóny vně budov letiště, přivolání hasičů a pyrotechniků se psy," doplnila.

Zavazadlo poté prohlédli pyrotechnici z olomouckého pyrotechnického odboru. "Použili rentgen a po něm obsah kufru zkontrolovali i fyzicky. V zavazadle se nenašla žádná výbušná látka," konstatovala Bednarčíková.    

V průběhu bezpečnostních opatření se policistům ozval majitel kutru, pětatřicetiletý Dán, že zavazadlo zapomněl v letištní hale.

Reklama

Výběr článků

Načítám