Hlavní obsah

Při přepadení pošty si lupiči přišli na milióny

Novinky, Jana Pechová
TŘEBÍČ

Dva maskovaní muži vyloupili ve čtvrtek večer hlavní poštu v Třebíči. Do budovy vstoupili kolem 19. hodiny. Mezi nimi a penězi zde stáli pouze dva přítomní zaměstnanci pošty, na které namířili zbraně. Vyděšení pracovníci se museli nechat svázat. Lupiči pak už měli volnou ruku a z pošty odešli s několikamiliónovou finanční částkou.

Foto: Milan Turek

Největší motýl dosahuje v rozpětí až třicet centimetrů, ale vidět je jen za šera

Článek

V době přepadení 61letý pracovník a o jeho o 20 let mladší kolegyně počítali peníze a připravovali je na odevzdání. Podle policejního mluvčího Karla Neumanna vyvázli bez zranění.

"Pachatelé se zmocnili peněz, které v prostoru pošty našli a z místa činu ujeli. Zatím za účasti pracovníků pošty děláme inventuru, abychom zjistili, jakou částku lupiči získali. Podle zjištěných důkazů jde o vyšší částku peněz. Víc zatím k případu nemůžeme sdělit," řekla Neumannova kolegyně z jihomoravské policejní správy Dagmar Bartoníková. Podle neoficiálních informací si lupiči z pošty odnesli až šest miliónů.

Budova pošty se nachází v těsném sousedství centra, přímo u výjezdu na Brno. Prchající pachatelé tak měli možnost z místa činu rychle zmizet. Případ převzala kriminálka Jihomoravského kraje. Podrobnosti zatím nejsou známy.

Reklama

Výběr článků

Načítám