Hlavní obsah

Jiří Kajínek: utéct se dá i z Valdic

Novinky, pno
VALDICE

O možnostech úniku z věznice ve Valdicích, svých láskách či připravovaném filmu hovořil ve čtvrtek v rozhovoru pro rádio Frekvence 1 nejznámější doživotně odsouzený vězeň u nás Jiří Kajínek. Mimo jiné přiznal, že se o útěk z této věznice už jednou pokusil.

Článek

Kajínek prohlásil, že útěk z Valdic možný je. Nemá k němu však v současnosti podle svých slov žádný důvod. "Samozřejmě se dá z Valdic utéct. Já jsem odsud dokonce jednou málem utekl. To mě chytli na střeše, protože mě udal spoluvězeň. Všichni vězni mluví o tom, že utečou z vězení," okomentoval své myšlenky na toto téma Kajínek.

Kázeňské tresty za svůj pobyt ve Valdicích zatím téměř nepoznal. Naposledy dostal dvacetidenní samovazbu za útěk z Mírova, po kterém byl ale poměrně rychle dopaden. Rozhovor se však nevěnoval pouze čistě vězeňským tématům.

Chce si zahrát ve filmu sám sebe

Jestli mu ve vězení něco chybí, tak jsou to rozhodně ženy. A přirozeně to hlavní - svoboda. "Mluvit o ženách samozřejmě nemá smysl. Protože já můžu milovat určitou ženu, určitou osobu a tady je mi to úplně k ničemu. Mám rád mnoho lidí, oni mě podporují, ale já jsem pořád tady v té kleci zavřený," zhodnotil v rozhovoru svoji situaci. Přiznal také, že by se rád prošel třeba Prahou.

Jiří Kajínek má však také jiné životní radosti. V připravovaném filmu by si totiž chtěl zahrát sám sebe. Osobně připomínkoval i scénář budoucího filmového zpracování svého příběhu a ten se mu zdá perfektní. Podle Kajínka bude film stoprocentně podle pravdy.

Světovým unikátem by bylo, kdyby se povedlo, aby Jiří Kajínek byl propuštěn a mohl hrát sám sebe. "Nejsem samozřejmě herec a nikdy bych si nedovolil fušovat do tohoto řemesla, ale Filip Renč říkal, že si to umí představit," zhodnotil své filmové šance v rozhlasovém rozhovoru Kajínek.

Anketa

Kdo by podle vás ve filmu nejlépe ztvárnil Jiřího Kajínka?
sám Jiří Kajínek
84,7 %
Jiří Pomeje
6 %
Pavel Trávníček
1,2 %
Tomáš Töpfer
1,7 %
Sagvan Tofi
3,1 %
někdo jiný
3,3 %
Celkem hlasovalo 6805 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kajínek u soudu opět neuspěl, prosby nepomohly

Ani tentokrát se nepodařilo nejznámějšímu českému vězni odsouzenému na doživotí Jiřímu Kajínkovi uspět u soudu se svou žádostí o obnovu řízení ve své kauze,...

Anonym hrozil bombou soudci v kauze Kajínek

Anonymní mužský hlas oznámil v pondělí dopoledne na ústřednu Krajského soudu v Plzni, že uložil do vozidla soudce Tomáše Boučka bombu. Bouček minulý týden...

Soudci se vyloučili z kauzy Kajínek

Senát Krajského soudu v Plzni, který rozhodoval ve věci obnovy řízení odsouzeného dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka v úterý rozhodl o tom, že všichni jeho...

Výběr článků

Načítám