Hlavní obsah

Opilou dívku odvezla záchranka přímo ze školy

Právo, Petr Blahuš
PRAHA

Teprve čtrnáctiletou dívku odvezla včera přímo ze školy v pražské Londýnské ulici záchranná služba. Žákyně zdejší 8. třídy se podle zdravotníků opila vodkou.

Článek

"Dívka byla převezena na dětské a kojenecké oddělení Všeobecné fakultní nemocnice," sdělila mluvčí záchranářů Simona Cigánková. Ředitel fakultní nemocnice Jan Bříza upřesnil, že není v ohrožení života. "Mohu říci jen tolik, že je mimo nebezpečí. Dívčina matka si totiž nepřeje, abychom podávali jakékoliv informace," dodal.

Jak se Právu podařilo zjistit, na dívčiny problémy byli kantoři upozorněni jejími spolužáky o přestávce. Ačkoli si žákyně měla podle zástupce ředitele Jiřího Trundy stěžovat nejdříve na žaludeční potíže způsobené špatným jídlem, pravda vyšla najevo, když musela fouknout do detekčního přístroje.

"Ačkoliv dívka komunikovala a rozhodně to nevypadalo, že jde o těžkou opilost, postupovali jsme podle zákona a zavolali sanitku," řekl Trunda. Podle informací Práva má navíc dívka brát léky na chudokrevnost.

"Co ji k tomu vedlo, zatím nevíme," řekl Trunda. Podle něj jde o generační problém. "Nikdy s ní nebyly žádné problémy. Domníváme se, že se tak chtěla poněkud nešťastným způsobem zviditelnit v kolektivu. Až se vrátí z nemocnice, budeme s ní a jejími rodiči společně s psychologem jednat," dodal.

Podle vedení školy bude důležité zjistit, kdo dívce prodal alkohol, protože z domova si ho prý nepřinesla. "Ten prodavač se dopustil minimálně přestupku a měl by přijít o licenci," řekla Právu jedna z učitelek.

Reklama

Výběr článků

Načítám