Hlavní obsah

Za znásilnění nevlastní dcery si odsedí pět let

– BRNO
Právo, Petr Knötig

Krajský soud v Brně ve středu poslal 34letého Pavla Kuchara do vězení na pět let. Ve věznici si odpyká trest za znásilnění nevlastní dcery. Té bylo v roce 2004, kdy se událost stala, čtrnáct let. Vše se odehrálo v rodinném domku v Kralicích na Třebíčsku poté, co Kuchar dceru přistihl při orálním sexu s jejím 14letým kamarádem.

Článek

"Vina obžalovaného je jednoznačně prokázaná, a to především výpovědí poškozené dívky a také jejího kamaráda. Ten přiznal, že spolu prováděli orální sex, když je Kuchar přistihl a chlapce vyhodil z pokoje. Jeho výpověď pak potvrdila přesnou časovou posloupnost dalšího děje, jak jej popsala dívka, a není důvod jí nevěřit," uvedl při zdůvodnění rozsudku předseda senátu Miroslav Novák.

Podle Kuchara se mu dívka mstí

Kuchar se vynášení rozsudku na doporučení svého obhájce nezúčastnil. Nechtěl tím vyhrocovat situaci mezi ním a dívkou, která si v doprovodu matky a babičky přišla výrok vyslechnout. Při všech jednáních však tvrdil, že jde o nesmysl a on sám dívce neublížil. Uvedl, že jde o mstu z její strany.

"Věřím, že je to jen špatný vtip a nebo zlý sen. Nikdy jsem jí neublížil a nic jí neudělal. Jde o to, že jsem se snažil, aby holka měla řád a cítila nějakou povinnost. Když jsem je přistihl s tím klukem v pokoji, tak jsem ho vyhodil, protože na to mají ještě dost času. Je to z její strany msta," uvedl Kuchar, který nad celým procesem jen kroutil nevěřícně hlavou.

Soulož nevyšla, tak nutil dceru k orálnímu sexu

Podle žalobkyně i podle výpovědi poškozené dívky to však Kuchar udělal a chtěl i víc. "Chtěl po mě, abych mu udělala to, co jsme dělali s kamarádem. Svlékl ze mě oblečení a snažil se mi penis strčit do přirození i do zadku. Bránila jsem se, a tak se mu to nepovedlo. Pak mě shodil na zem, zmáčkl koleny a přinutil, abych ho uspokojila ústy," vypověděla dívka.

Podle ošetřující dětské lékařky to v ní zanechalo trauma, ale znalkyně z oboru psychologie a psychiatrie uvedly, že dívka je v pořádku a nemá z toho žádné následky. Nepatrnou přitěžující okolností bylo také to, že bývalá Kucharova manželka a matka dívky na něj podala trestní oznámení, v němž uvedla, že i ona se stala obětí násilí a znásilnění ze strany manžela.

V manželství nebyla o hádky nouze

Policisté však zjistili, že došlo jen k vydírání a státní zástupce stíhání podmíněně zastavil. Vyšlo totiž najevo, že manželství bylo velmi problémové a o hádky nebo facky v něm nebyla nouze. Znásilnění manželky pak nikdy nikdo neprokázal.

Rozsudek zatím není pravomocný, protože ani státní zástupkyně, ani obžalovaný se k němu nevyjádřili a ponechali si lhůtu na rozmyšlenou, zda se proti němu odvolají k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám